Diskbråck

Diskbråck är allt annat än behagligt, men det är inte alltid så att man vet när man väl har drabbats av skadan. Om man känner av smärtan är det i så fall i form av ont i ländryggen. Det är just i ryggen som problemet uppstår, och mer specifikt talat ryggraden. Om en disk har kommit i kläm eller skadats känner man av just den smärtan som kännetecknar diskbråck. Man kan dock trösta sig med att diskbråck i de flesta fall försvinner av sig självt.

Vad kan man då göra för att återhämta sig från diskbråck? Lyckligtvis nog är det vanligt att de går över efter några månader utan att man själv behöver genomgå någon behandling. Om man känner att smärtan är olidlig kan man ta en tur till närmaste apotek och få smärtstillande som kan hämtas ut utan recept. Om man vill tala med en expert om ens problem kan man komma i kontakt med en sjukgymnast som erbjuder övningar och rekommenderar olika stretchningstaktiker som man kan använda sig av. I alla fall blir det dock inte bra av sig självt. Kanske går det så långt att man inte längre har kontroll av sin avföring på grund av diskbråcket. I dessa fall måste man direkt åka in på akuten och sedan opereras.

De man bör tänka på om man vet med sig att man har drabbats av diskbråck är att inte ligga i sängen hela dagen. Man återhämtar sig snabbare genom att röra sig. Att sitta still för länge ska man även undvika, då man i dessa positioner lägger stor belastning på specifika delar i ryggen istället för att jämt fördela trycket. Ett bra exempel på ett effektivt träningssätt för de som har diskbråck är att gå ut och gå lite lätt. Man kan även införskaffa sig ett ryggbälte eller ryggstöd – det finns en mängd olika sorter på marknaden men vi kan rekommendera ett stöd från SportsRehab. Dom säljer dom bästa stöden som har bäst kvalité. Klicka vidare här: Ryggstöd